O autoru

Autor i istraživač dr. sci. Semir Osmanagich se u knjizi “Sve piramide svijeta” fokusira na fenomen drevnih piramida koje su građene na pet kontinenata. Čitaoci imaju priliku saznati iz prve ruke činjenice o piramidama u Kini, Mauricijusu, Kanarskim Otocima, Boliviji, Peruu, Hondurasu, Gvatemali, Italiji i drugim zemljama.

Osmanagich je stekao status najkontroverznijeg antropologa današnjice, jer traži potpunu promjenu naučne paradigme. Voditelj je najvećeg geoarheološkog projekta istraživanja u svijetu – Bosanske doline piramida. Otkriće piramida u Bosni učinilo ga je svjetski poznatim. O njemu su reportaže snimile tv-kuće CNN, ABC, BBC i brojni drugi svjetski mediji. Predavao je na sveučilištima širom svijeta: od egipatskih, jordanskih, saudijskih i malezijskih, preko norveških, nizozemskih i švicarskih, do američkih, kanadskih, hrvatskih i srpskih. Redovan je gost na međunarodnim konferencijama na kojima beskompromisno zastupa uvođenje drukčijeg viđenja prošlosti.

Knjiga na argumentiran način govori o postojanju drevnog koncepta piramida širom svijeta. Dosadašnje shvaćanje namjene ovih kompleksnih struktura bilo je pogrešno. Postojanje bosanskih piramida označilo je eru istraživanja prvih piramida u Europi, najvećih i najstarijih na svijetu, najstarijeg betona i keramičkih skulptura te otkrivanje podzemnog labirinta ispod piramidalnog kompleksa u Visokom. Obavljena su pionirska snimanja i mjerenja elektromagnetskih i ultrazvučnih fenomena u piramidama.

Zbog njegovog otkrića, Osmanagicha je primila u članstvo ugledna ruska Akademija prirodnih znanosti te Aleksandrijsko društvo arheologa, a grad Visoko ga je izabrao za prvog počasnog građanina. Predavač je antropologije na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini, a doktorirao je na temu civilizacije Maja.

Quick Navigation
×
×

Cart