dr. Mark Sircus

Mark Sircus

Dr. Mark Sircus je rođen 1952.g. i otac je šestero djece. Izučio je akupunkturu i orijentalnu medicinu na Institutu tradicionalne medicine u Santa Feu (Novi Meksiko) i na Fakultetu tradicionalne medicine Nove Engleske u Bostonu. Bio je jedan od prvih amerikanaca ovlaštenih za liječenje akupunkturom. Ranih osamdesetih godina 20. stoljeća radio je i u Središnjoj javnoj bolnici u Pochutli, Meksiko. Pisao je poeziju, komponirao glazbu i pisao mnoge tekstove vezane za psihologiju i duhovnost.
Po rođenju trećeg djeteta počeo je proučavati cijepljenje i zgrožen novim spoznajama napisao knjige “Plač iz srca” i “Teror pedijatrijske medicine”. Tražeći bolje mjesto za život svoje obitelji, preselio se iz SAD-a u Brazil gdje i danas živi.
Više godina proučava uzroke bolesti koje je našao u zagađenju okoline i negativnom utjecaju suvremene medicine (jatrogene bolesti). Iz njegovog su pera tako potekli mnogi reci kritike zapadne medicine, te je izdao više knjiga kao što su “Medicinske kupke s bikarbonatima i magnezijem”, “Zdravlje srca”, “Humana pedijatrija”, “Jod – vratite natrag univerzalni medikament”, “Medicina magnezija”, “Magnezij – konačni medikament za srce”, “Medicinska marihuana”, “Prirodna alopatska medicina”, “Nova paradigma u liječenju dijabetesa”, “Nježna medicina”, “Medicina za preživljavanje”, “Promijenjeni krajobraz raka”, “Pobjeđujući u ratu protiv raka”, ali i knjige koje se ne bave strogo medicinskim temama “U pepelu” (razumijevanje današnjeg katastrofičnog doba) i “Nuklearni sindrom toksčinosti” (kako živjeti i obraniti se od radijacije).
Aktivan je u internetskom virtualnom prostoru i svatko može primati njegove elektronske newslettere ako se prijavi na web stranici udruge International Medical Veritas Association, koje je osnivač: www.imva.info.
Za njega dr. Garry Gordon kaže kako je jedan od najboljih zdravstvenih pisaca i istraživača današnjice.
U svakom se slučaju dr. Sircus zalaže za humanu i prirodnu medicinu, za povratak duha Hipokrata u medicinu i kako je nemoguće prakticirati medicinu bez ljubavi.

Quick Navigation
×
×

Cart